VINTERMÖSSA PÅ

Sedan jag tog bort allt på övervåningen så har jag märkt att även om det som fanns där hade ett ganska ringa isoleringsvärde så fördröjde det i alla fall utkylningen lite. Jag har fått elda som en tok och riskerar att göra av med hela vinterns vedförråd på någon månad. Med anledning av det blev det högprioriterat att isolera mellanbjälklagret.

Jag fick börja med att sopa och skyffla ut det som GISAB inte tog med sin sugbil.
image32

Efter det var det bara att börja bära upp isoleringen. Med anledning av att bjälkarna är olika tjocka så har jag köpt isolering av två olika tjocklekar 145 och 170. Båda är onödigt tjocka för ett mellanbjälklag men det är bara bra eftersom det inte är isolerat uppåt ännu. Sedan skall vi ha golvvärme på övervåningen och då får det inte finnas någon luftspalt mellan golvvärmen och isoleringen. Sedan gör det inget att det blir onödigt bra :-)
image33

Nu var det bara att lägga ut. Eftersom bjälklaget inte följer några moderna mått så blev det mycket pusslande och isolerkniven fick gå varm.
image34

Varmt och gott skall det förhoppningsvis bli på nedervåningen nu med en rejäl vintermössa på.
image35

Otroligt skönt att äntligen få börja tillföra nytt material till övervåningen. Rivningsfasen är härmed avslutad och den betydligt roligare uppbyggnadsfasen inledd.

/Mattias

BORTTAGNING AV SÅGDUS

Jaha då var man åter på övervåningen. Jag har nu rivit bort det sista av golvet och under ungefär hälften av golvet ligger det fint sågdus som dammar något jä...... så fort man rör i det.image29

Jag ringde till GISAB som är ett företag på Gotland som har sugbilar. Jag ångrar inte för en sekund att jag gjorde det för det tog dem ungefär en timme att suga bort duset och resultatet blev tio gånger bätte än om jag hade gjort det själv.
image30image31

Nu skall jag bara sopa och göra lika fint på resten av övervåningen. Sedan blir det att handla ny fin isolering och lägga i mellanbjälklagret. Jag har på känn att det kommer att bli en viss skillnad på värmen på nedervåningen. Jag har också haft snickaren som skall göra trappan här. Han har talat om hur stort hål jag måste göra i taket och vart hålet skall vara.

/Mattias

RSS 2.0