SPÅNGOLV

Nu är semestern snart slut och det är dags att börja redovisa vad som gjorts under sommaren.

Jag har börjat regla väggarna/taket så smått.




Mer om detta senar(när jag kommit längre).

Jag beslutade mig för att jag var tvungen att göra något åt golvet i den delen som skall bli föräldrasovrum. Bjälkarna i den här delen av huset, som är den äldsta, hängde rätt rejält och det var stort mellanrum mellan dem. Jag beslutade mig för att väga av, regla och lägga en golvspån.

Jag har tur så jag kunde låna ett avvägningsinstrument av en granne, det underlättade.

Med hjälp av denna manick tog jag reda på vilket som vad den högsta punkten i golvet (vanligtvis ett ytterhörn). Sedan kunde jag också kolla hur mycket de olika hörnena skilde sig åt. Jag använde mig av den här när jag satte reglarna längst ut och en i mitten.



Det är lite av ett stort pussel när man skall ha det rakt:-)



Sedan använde jag mig av en rak 145X45 och lade den på regeln i mitten och regeln vid väggen. Då hade jag hela tiden koll på hur mycket varje regel skulle höjas och behövde inte mäta.


Sedan var det bara att fortsätta tills alla reglar var på plats.


När detta var färdigt var det "bara" att bära in golvspånen. Jag behövde inte lägga pengar på ett gym efter den kvällen....


Nu var det bara att börja lägga ut spånskivorna. De behöver inte kapas så att skarvarna hamnar på en regel utan de kan hänga i luften. Man få bara vara noga med att förskjuta skarven på nästa rad. Jag limmade på reglarna och i skarven sedan spikade jag skivan med spikpistol, otroligt smidigt.


Ibland är det bra att få lite hjälp ;-)


Så var det klart.
Skönt att ha en golvyta att kunna vara på när man skall såga och så. Bra också för nu kan barnen följa med upp ibland.


Jag har påbörjat en massa andra projekt men in


RSS 2.0