NU ÄR DET DAX......IGEN

Jaha, nu när julmaten har ramlat ned en bit så är det dax att ta tag i övervåningen igen. Min förhoppning är att det nu skall hända lite mer och att jag skall uppdatera bloggen lite oftare.

Det jag nu skall börja med är att regla upp över det gamla trapphålet. Jag har inte tagit upp det nya ännu men för att kunna sätta i fönstrena på gaveln måste jag ha något att stå på. Jag slår bort de tvär reglar som sitter på änden av de befintliga golvregarna, eller bärlinorna. De satt som allting annat med handsmidda herrejössesspikar.
image36
image37

Men efter att ha brutit och bänt samt använt ett och annat fult ord så skarvade jag på med nya reglar. De befintliga mäter ca 175X70 vilket är ganska överdimensionerat. Jag sätter dit 170X45 vilket borde räcka mer än väl. Jag låter de nya reglarna överlappa 50 centimeter på var sida och skruvar med rejäla skruv.....hoppas det håller. Men det är ju Albin och Alma som skall har rummen och de väger ju inte mer än 15-20 kilo :-).

Sedan var det så dax att ta upp hål för två nya fönster. Jag ville försöka få dem rakt ovanför de fönster som finns på nedervåningen men det gick inte för då hade taket gått in över övre hörnet på föntret. Jag fick förskjuta dem lite in mot mitten. Efter en hel del mätande och funderande var det "bara" att sätta tigersågen i väggen. Det gick åt 3 blad för att såga igenom trä, spik, puts och hönsnät. Efter det att jag fått upp hålen reglade jag upp runt dem för att fästa de nya karmarna i. Jag kan berätta att som jag trodde så finns det inte en rak linje i huset vilket inte direkt underlättar.
image38

image39

image40image41

Nästa projekt på agendan blir att lyfta in regelvirke och skivor genom hålen, innan jag sätter i de nya fönstrena och sätter igen det gamla fönstret.
/Mattias

RSS 2.0