ÄNTLIGEN ISOLERING

Ännu en milstolpe i renoveringen. Jag har börjat isolera.....jiipppiii.

Jag började med gaveln i barnens rum, jag har hört/läst att man skall börja med gavlarna innan man isolerar väggarna. Sedan har jag satt upp isolering i snedtaken/väggarna i barnens rum. Där har jag även satt plast med en gång för annars kommer jag troligen att få göra om allt nästa gång jag kommer upp. Även om man tror att isoleringsskivorna sitter i kläm mellan reglarna så kommer de garanterat att ramla ner om man inte sätter platsen med en gång.

Jag klär mig så tätt jag kan när jag isolerar för det finns inget som kliar så förb.... som isolering. Jag använder, vis av erfarenhet, andningsskydd. Om man inte använder det får man vara beredd på en ruskigt irriterande hosta de kommande 14 dagarna.

Jag hade en diskussion med min fru om vad som är innanför respektive utanför isoleringen (hon undrade om plasten skulle vara innanför isoleringen). Jag tycker att innanför är innåt rummet och utanför ut mot taket, hon tänkte tvärtom. Å andra sidan är inte det här det enda tillfället då vi tänker lite olika :-).
INNANFÖR d.v.s mot rummet så kommer det sedan en glespanel i snedtaket, detta för att underlätta när skivorna skall upp. Nog om detta här kommer ett par bilder.






Jaha så ser det ut just nu. Återkommer fortast möjligt :-)
/Mattias

RSS 2.0