Isolering och eldragning

Nu har jag lyckats ta mig tid att uppdatera bloggen.......

Isoleringen har kommit så långt att det är taket kvar. Det var ingen lek att isolera i det blivande sovrummet där det skall vara öppet upp till nock.


Det blev ett svettigt klängande som inte uderlättades av att jag lider av lättare höjdskräck.



Innan jag kan isolera taket måste jag dra den el som skall gå där. Jag har satt upp takdosor till lampor i barnens rum och även en dosa som skall bli lampa i hallen utanför deras dörrar.




Sedan fortsätter jag med "slangen" till badrummet. Utanför badrummet blir det en kopplingsdosa. För att kunna sätta upp den, och för att få en känsla för var belysningspunkterna skall sitta i badrummet, reglade jag upp väggen mellan hallen och badrummet.


Nu kan man se lite hur det kommer att se ut. Direkt där skivan slutar blir dörren in till badrummet. I badrummet skall vi ha spottar och jag kommer att sätta upp "hinkar" som ju är ett måste om man inte vill att huset skall brinna ner. Elektrikern pratar om att spottar börjar bli omodernt och att LED belysning kommer mer och mer. Om man har LED behöver man inte samma uppbyggnad eftersom de inte blir lika varma. Jag förbereder för halogenspottar så får vi se vad det blir. Ovanför takfönsterna får jag inte plats med så stora "hinkar" så där får det bli någon form av LED. Enda skillnaden när man förbereder eldragningen är att LED skall dras i en slinga medans traditionella spottar bara dras från första till sista punkt.

Badrummet innehåller en mängd utmaningar med vinklar och vrår....den dagen den sorgen...eller glädjen:-)

/Mattias

RSS 2.0